Toerismecodex - Speybrouck, Jos, ....-; Van Eetvelt, Marianne, ....- (Gent : Academia Press, 2020)
Op reis gaan is het moment bij uitstek om eens te ontspannen. Om het hele reisgebeuren in goede banen te leiden, is er een batterij aan regels in stelling gebracht. Al die wetgeving is opgenomen in de Toerismecodex. Het is een bronnenboek, een basis waarmee je door het bos de bomen kan zien. Enkel door de spelregels te kennen, kun je immers zelf een toeristische dienstenverstrekker worden. In de Toerismecodex worden alle wetteksten bijeengebracht die voor de sector en voor reizigers het verschil maken. In het boek komen de diverse beleidsniveaus aan bod, zowel Vlaams, federaal, Europees als internationaal.
Keywords: Toerisme recht ; België