Ontwikkelingspsychologie - van Beemen, Liesbeth, ....-; Marieke Beckerman, ....- (Groningen : Noordhoff, 2021)
Ontwikkelingspsychologe Liesbeth van Beemen en expert in de ontwikkeling van het jonge kind Marieke Beckerman verzorgden deze zevende druk, waarin een nieuw hoofdstuk is toegevoegd over de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0-18 jaar. In het laatse hoofdstuk is een paragraaf toegevoegd over opvoedingsopgaven, waarin de ontwikkelingsopgaven worden gekoppeld aan de taak voor ouders/verzorgers om een optimaal opvoedingsklimaat te creëren. Op deskundige wijze wordt aandacht besteed aan de diverse ontwikkelingen van baby tot en met adolescent en worden samenhangen belicht tussen bv. taal en cognitie, identiteit en sociale ontwikkeling. In de rubriek 'Anders dan gemiddeld' komen afwijkende ontwikkelingen aan de orde. Ieder hoofdstuk begint met een inleiding en bevat tussenvragen; voor samenvattingen wordt verwezen naar de bij deze publicatie behorende website (waarvoor een toegangscode is opgenomen). Handig zijn de kopjes naast de tekst, alsook de tabellen, figuren en voorbeelden. Nuttig zijn de verklarende begrippenlijst, de antwoorden op tussenvragen, het literatuuroverzicht en register. Helder geschreven, zeer volledige uitgave in kleurendruk, met toegang tot online studiehulp. Zeer aanbevolen voor opleidingen op dit terrein, zoals pabo's en lerarenopleidingen.