Methodisch handelen inzichtelijk - Kuiper, Jos, ....-; Zijsling, Peter, ....- (Amsterdam : Boom, 2020)
Dit studieboek ondersteunt beginnende hulpverleners in de verschillende facetten van het hulpverleningsproces. Het is een cyclisch proces waarbij empowerment en eigen kracht van cliënten het uitgangspunt zijn. Aan de hand van levensverhalen van bewoners van een fictief plein worden de verschillende fasen belicht, beginnend met het initiatief voor het hulpverleningscontact via de analyse en planvorming naar de uitvoering en tenslotte de evaluatie. In deze druk ook aandacht voor diversiteit in de multiculturele samenleving; een nieuw hoofdstuk is toegevoegd. Verwerkingsopdrachten op de bijbehorende website (met een eenmalig bruikbare toegangscode) verhelderen de tekst en maken deze ook toegankelijk voor mbo-studenten. Op de website is een docentenhandleiding beschikbaar. Ieder hoofdstuk sluit af met individuele en groepsopdrachten. Bevat een register en literatuurlijst.