Leven met wind mee : minder drama in je leven, meer rust in je hoofd - Hermus, Jelle, ....- (Utrecht : Kosmos, 2021)
Gids voor meditatie en innerlijke rust. - Hermus heeft zijn eigen online platform soChicken. Zijn eerste boek 'Steeds leuker' (2017)* ging over praktische dingen in de buitenwereld en is uitgeroepen tot beste spirituele boek van 2018. Nu schrijft hij over onze binnenwereld. Hij toont aan dat gedachten, die hij 'scheten in het hoofd' noemt, ons leven bepalen. We veroorzaken ons eigen drama. Hoe kunnen we dit stoppen en een leven zonder al te veel stress en negativiteit leiden? De oplossing lijkt eenvoudig: ga mediteren. Mediteren en mindful leven zorgen voor minder piekeren, stress en zorgen. Het resultaat is innerlijke rust. De bekende bezwaren ('geen tijd') worden in het laatste deel weerlegd. Na ieder hoofdstuk volgt een korte samenvatting, weergegeven in de vorm van een blauwe wolk. Voor meer informatie wordt de lezer naar de website verwezen, waar ingelogd moet worden. Thema's die zonder veel diepgang aan de orde komen, zijn: zelfacceptatie, controle loslaten en compassie. Veel ervaringsverhalen zijn van de auteur zelf. Geschikt voor de beginnende spiritualiteitzoeker en voor wie wil leren mediteren. Een praktisch en toegankelijke gids voor een groot publiek. Voorzien van een toegangscode voor een online cursus.