Alliantie kaartspel : samenwerken in allianties, netwerken en partnerships - Bremekamp, Robin, ....-; Dees, Tim, ....-; Kaats, Edwin, ....- (Deventer : Vakmedianet, 2017)
Geen enkele organisatie kan de complexe vraagstukken van deze tijd alleen oplossen. Steeds meer organisaties werken daarom met andere organisaties samen in allianties, ketens, netwerken en/of partnerships. Samenwerking tussen organisaties is echter niet eenvoudig en gaat vaak mis. Bijvoorbeeld omdat de partners van elkaar afhankelijk zijn en niemand de baas is. Of omdat het anders zijn van de samenwerkingspartner - dat op zich een pluspunt is - het samenwerken ook lastig maakt. Tot slot doet de context altijd haar invloed gelden; denk aan ontwikkelingen bij de moederorganisaties, in de politieke context of de markt. Het vraagt altijd het opgeven van een deel van je autonomie in het vertrouwen dat je er meer voor terugkrijgt. Dat is niet gemakkelijk en niet vanzelfsprekend. Het Alliantiekaartspel helpt u met elkaar in gesprek te gaan en zo aan een betere en succesvollere samenwerking te bouwen. Het Alliantiekaartspel bestaat uit 133 kaarten en is gebaseerd op Leren samenwerken tussen organisaties (Managementboek van het jaar 2013). Verdieping is in dit boek te vinden. Aanvullende informatie
Keywords: Educatief spel; Samenwerken; Gezelschapsspellen