Wat ze je op het werk niet vertellen : alles over soft skills - Dockx, Gitte, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2021)
Zijn er dingen die ze je op het werk niet vertellen? Zeker weten. Want werkgevers verwachten veel van de jonge professionals die uit de schoolbanken naar de arbeidsmarkt rollen. En ze hebben vaak geen tijd om alles rond die verwachtingen nog eens rustig uit te leggen. Ze gaan ervan uit dat je al een stevige basis hebt: een mix van vakkennis én soft skills. In dit boek staan je menselijke vaardigheden centraal, je soft skills. Feedback geven, schrijven, pitchen, leidinggeven, plannen, presenteren, jezelf organiseren, samenwerken... Het is maar een greep uit de vele soft skills die je terugvindt in Wat ze je op het werk niet vertellen. Allemaal zijn het vaardigheden waarmee je het verschil maakt op het werk. Het goede nieuws is dat je kunt groeien in die soft skills. Je eerste stap? Starten met de zelfmanagementcirkel: je leert jezelf (nog) beter kennen en ontdekt hoever je staat met je menselijke vaardigheden. Daarna maak je een actieplan, om bij te spijkeren waar dat nodig is en om je voorsprong te vergroten met je sterktes. Nieuwe kansen zullen blijven opduiken. Het is aan jou om ze te grijpen.
Keywords: Organisaties ; sociale vaardigheden