Ondervoeding bij ouderen : hoe kan het personeel van WZC Samen te Tielt preventief gaan werken aan de hand van gezonde voeding? - Senesael, Emily, ....-; Hogeschool West-Vlaanderen. Departement Professionele Bachelors Brugge. Toegepaste gezondheidswetenschappen (Brugge : Howest, Departement Professionele Bachelors, 2021)
Abstract : In dit gezondheidsbevorderend project wordt onderzocht hoe het personeel van het woonzorgcentrum ‘Samen' te Tielt preventief kan gaan werken met gezonde voeding om ondervoeding bij ouderen te gaan voorkomen. Om dit project te starten werd er een literatuur- en praktijkgericht onderzoek uitgevoerd aan de hand van semi-gestructureerde interviews bij de bewoners. Aan de hand van deze resultaten werd verder gekeken welke determinanten er belangrijk zijn binnen deze doelgroep en welke verdere acties er moeten ondernomen worden binnen dit gezondheidsbevorderend project. De belangrijkste determinanten binnen dit gezondheidsbevorderend projecten bleken: kennis, attitude, sociale invloed en de fysieke omgeving te zijn. Op basis van deze informatie werd er een project opgesteld. Binnen dit project wordt de nadruk gelegd op de kennis en de omgeving van de bewoners, personeelsleden, familieleden van de bewoners... Zo werden er verschillende posters, flyers en zelfs een spel ontworpen voor de doelgroep rond gezonde voeding met proevertjes.
Dit eindwerk kan je digitaal aanvragen via mail: brugge.bib@howest.be
Eindwerk toegepaste gezondheidswetenschappen