Schrijven voor radio en tv : praktijkboek voor de journalist - Pelgrims, Patrick, ....- (Leuven : LannooCampus, 2021)
Schrijven voor nieuwsuitzendingen en reportages doe je zo! Radio- en tv-teksten worden maar een keer beluisterd. Ze mogen dus niet te snel gaan of onduidelijk zijn, en moeten de kijker-luisteraar tegelijk boeien en bij de zaak houden. Schrijven voor radio en tv bevat de ongeschreven wetten, technieken en vuistregels om teksten te maken voor nieuwsuitzendingen, reportages, documentaires... op radio en televisie. Je krijgt bovendien talloze tips en aanbevelingen van ervaren journalisten-tekstschrijvers, geïllustreerd met honderden voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. (flaptekst)
Radio- en tv-teksten worden maar een keer beluisterd. Ze mogen dus niet te snel gaan of onduidelijk zijn, en moeten de kijker-luisteraar tegelijk boeien en bij de zaak houden. Schrijven voor radio en tv bevat de ongeschreven wetten, technieken en vuistregels om teksten te maken voor nieuwsuitzendingen, reportages, documentaires... op radio en televisie. Je krijgt bovendien talloze tips en aanbevelingen van ervaren journalisten-tekstschrijvers, geïllustreerd met honderden voorbeelden uit de
Keywords: Schrijftechnieken; Schrijven -- Journalistiek