Tabellenboek voor metaaltechniek - Dax, W., ....-; Gundelfinger, K., ....-; Häffner, W., ....-; De Clippeleer, W., ....-; Wellekens, Benny, ....- (Mechelen : Plantyn, 2014)
Tabellenboek voor metaaltechniek is de Nederlandstalige versie van het in Duitsland sedert jaren succesvolle Tabellenbuch für Metalltechnik, samengesteld door W. Dax, K. Gundelfinger, W. Höffner en G. Kotsch. Het bevat de noodzakelijke gegevens, formules en cijfertabellen voor alle technische opleidingen en beroepen binnen de metaalsector. In de eerste plaats is dit boek een aangewezen hulpmiddel om de doelstellingen van de verschillende leerplannen te verwezenlijken. Bij de formules werden geen toepassingsvoorbeelden opgenomen. Hierdoor kunnen de studenten het boek ook tijdens de examens gebruiken. Door de systematische indeling is het werk bovendien ook in de praktijk uitstekend bruikbaar. Deze systematiek en het feit dat we enkel essentiële gegevens opgenomen hebben, maken van het Tabellenboek voor metaaltechniek een overzichtelijk en praktisch naslagwerk.
Tabellenbuch für Metalltechnik
Keywords: Metaaltechnieken