Producttekenen en -documenteren van 3D naar 2D - Breedveld, Arnoud, ....- (Amsterdam : Boom, 2020)
Werden technische tekeningen vroeger met de hand of in een 2D-tekenprogramma getekend, tegenwoordig worden de meeste technische tekeningen direct afgeleid van het 3D CAD-model. Dit brengt andere vaardigheden met zich mee, welke in dit boek worden beschreven. Het begint met het opzetten van de tekening, de verschillende projectiemogelijkheden, lijnsoorten, lettertypen, arceringen, etc. Verder gaat het in op het juist bematen, zoals de plaatsing van de maten, weergeven van toleranties, ruwheden, stuknummers en stuklijsten. Dit alles wordt op een zeer overzichtelijke manier verteld, verduidelijkt met vele zwart-wittekeningen en voorbeelden. Tevens is een aantal oefeningen, waarvan de benodigde modellen via een website (vrij toegankelijk) zijn te downloaden in DXF formaat (2D) en STEP of IGES formaat (3D). Een onmisbaar boek voor wie zich bezighoudt met technische tekeningen, goed als studiemateriaal te gebruiken of als naslagwerk dankzij de uitgebreide index. In deze zesde druk is een nieuw hoofdstuk opgenomen, waarin op Model Based Definition ingegaan wordt. Voor studenten Engineering en professionele engineers en ontwerpers.
Keywords: 3D-CAD: Technisch tekenen