PV-installaties : praktische aspecten van het ontwerpen en inspecteren. - Cobben, J. F. G., ....-; Subhani, S., ....- (Alphen aan den Rijn : Vakmedianet, 2020)
De verduurzaming van de energievoorziening resulteert in een enorme groei van de toepassing van PV-installaties. Deze installaties vinden we terug in allerlei soorten en maten, van kleine PV-installaties bij lantaarnpalen of op daken van woonhuizen tot grootschalige zonnevelden op het platteland. Het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van PV-installaties vraagt om een gedegen kennis van veel onderwerpen: traditionele installatietechniek, ervaring met gelijkspanningsinstallaties, bekendheid met lokale, nationale en internationale regelgeving en een gedegen kennis van de werking van de onderdelen van de PV-installatie zelf. In dit boek worden deze aspecten behandeld waardoor dit boek geschikt is voor de ontwerper van een PV-installatie; de elektrotechnische installateur; de beheerder van gebouwen met PV-installaties; de adviseur die werkt op het gebied van de energietransitie of docenten die de energietransitie doceren. Een greep uit de inhoud: energietransitie; onderdelen PV-installatie; opbouw en opbrengst PV-systemen; installatie-eisen; aansluiting op het openbare net; noodzakelijke berekeningen; oplossingen voor optredende problemen; inspectie en documentatie.
Keywords: duurzame energie