Hoogsensitiviteit ombuigen : 12 stappen naar veerkrachige fijngevoeligheid - Custers, Hilde, ....- (Antwerpen : Garant, 2021)
Lichaamsgerichte oefeningen voor hoogsensitieve personen om beter om te leren gaan met externe prikkels. - Hilde Custers (BE) werkt als zelfstandig fysiotherapeut en is gespecialiseerd in de behandeling van baby's en kinderen en begeleidt volwassenen met pijn- en spanningsklachten. Haar eigen ervaring met hoogsensitiviteit zorgde voor het totstandkomen van haar boek. Ze deelt eerst haar verhaal met hoogsensitiviteit. Haar ervaringen leiden tot de twaalf stappen waarmee je beter leert omgaan met externe prikkels. De invalshoek van hoogsensitivteit is anders dan andere boeken, naast de psychologische worden ook de lichamelijke aspecten van hooggevoeligheid besproken. De tekst wordt ondersteund met afbeeldingen en tekeningen die gericht zijn op wat er in je lichaam gebeurt. Verder bespreekt ze diverse voorbeelden van mensen uit haar praktijk. Afsluitend een overzichtstabel van de twaalf stappen, lijst met oefeningen, verklarende woordenlijst en bibliografie. Fijne schrijfstijl, met concrete oefeningen die je zelf direct kunt uitvoeren. Goede balans tussen theorie en praktijkgerichte oefeningen.