Geriatrie en Gerontologie - Franken, Max, ....-; van den Heuvel, Wendy, ....-; van den Bogaert, Mara, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2018)
De zorg voor een geriatrische patiënt is vaak een uitdaging omdat er verschillende problemen door elkaar spelen, niet alleen medische, maar ook psychische, sociale en functionele problemen. Vaak is samenwerking in een multidisciplinair team nodig. In het boek Geriatrie en Gerontologie en in de bijbehorende e-learning komt dat hele teamspel aan bod, met speciale aandacht voor de rol van de verpleegkundige. Bijzonder in dit boek is de integratie van theorie en praktijk: niet alleen is er veel gebruik gemaakt van casuïstiek, er zijn ook heel concrete adviezen en interventies opgenomen, met uitleg waarom dit werkt. Hierbij is er aandacht voor zowel de thuissituatie, het ziekenhuis als het verpleeghuis. Steeds worden medische, psychische, functionele en sociale aspecten belicht, vanuit algemene concepten als kwetsbaarheid tot geriatrische ziekten als dementie en vallen. De student krijgt een volledig overzicht van de geriatrie, in heldere taal, rijk aan illustraties en met concrete aanwijzingen voor de praktijk.
Keywords: Geriatrie; Gerontologie