Het einde en hoe het te overleven : 119 schrijvers kijken de dood in de ogen - Schoeters, Gaea, ....-; Steyaert, Katrien, ....- (Kalmthout : Polis)
In korte interviews vertellen 119 schrijvers uit de gehele wereld over hun kijk op de dood. - Dit boek laat 119 schrijvers uit de hele wereld - ook uit Vlaanderen en Nederland - aan het woord om te vertellen hoe zij naar de dood kijken. Deze door twee redacteuren van De Standaard verzorgde bundeling van interviewteksten uit de rubriek Het Einde in De Standaard der Letteren biedt een boeiende en verrassende melange van visies, beschouwingen en persoonlijke ervaringen. Het laat ook zien hoe de dood meespeelt in het ambacht van schrijvers. Zo zegt Maria Vlaar: ‘met verhalen kun je dood te woord staan.' aan de orde komt ook: zijn er schrijvers die door hun werk onsterfelijkheid nastreven? En: wie van hen ziet sterven als een echt einde of als een overgang, en naar wat dan? Met fraaie illustraties van JeRoen Murré. Aansprekend en helder geformuleerd bladerboek met een grote rijkheid aan vertellingen, die inspireren en uitnodigen tot verdieping en gesprek. Hardcover, met achterin beknopte informatie over de auteurs, een leeslijst en een thematisch register