Handpop Mel : Maggy. (Hamburg : Matthies)
Maggy is verschenen in een nieuwe versie en die vinden we teveel afwijken van het oude beeld om haar onder dezelfde naam door te laten gaan dus we noemen haar Mel. Mel is een vrolijk en kleurrijk meisje. Ze heeft zwarte haren met vlechtjes en bruine ogen. Ze draagt een gebloemde broek, een gebloemde overgooier, een oranje truitje en sandalen. Mel heeft een handingang in haar hoofd en twee ingangen in haar handen waardoor ze zowel links- als rechthandig te bespelen is. Haar broek, overgooier en sandalen kunnen uit, haar truitje zit aan haar lijf vast. Specificaties: Grootte: 65 cm groot Kleur ogen: bruin Kleur haar: zwart Schoenen: Maggy draagt sandalen, deze kunnen uitgetrokken worden Handingangen in: hoofd en handen Geschikt voor gebruik bij (leeftijd): 3 - 99 jaar Zelf bespelen vanaf: 5 jaar Wasbaar: in wasmachine op max. 30 graden Bijzonderheden: sandalen, jurk en broek kunnen uit - Grote handpoppen bewijzen in de huidige pedagogische situaties hun nut; ze overstijgen makkelijk het spel op zich door hun geweldige communicatieve eigenschappen. Kinderen houden van poppen. Via poppen kunnen ze hun eigen belevingswereld naar buiten brengen. Ze zien ook graag dat leerkrachten of begeleiders met poppen spelen. Daardoor kunnen ze nieuwe leerstof eigen maken, spreekvaardigheid en sociale vaardigheden oefenen, conflicten en grenzen spelenderwijs verleggen. Poppen worden door kinderen over het algemeen als veilig ervaren; ze identificeren zich gemakkelijk met poppen of uiten zich gemakkelijker om via de pop in contact treden met anderen en de wereld om hen heen. Deze grote poppen hebben het voordeel dat ze gemakkelijk bewegen en verschillende uitdrukkingen kunnen weergeven. Daardoor spreken ze de kinderen erg aan. De klaspop wordt een echte 'levende pop' !
Bevat: jurk en onderbroek
Didactisch materiaal.
Keywords: Handpoppen