Handpop Max. (Hamburg : Matthies)
Max 45 cm Adviesprijs Living Puppets: €72,90 Max is op dit moment de enige gekleurde jongenspop van 45 cm. Max is exclusief voor ons gemaakt door Living Puppets, heeft alle Living Puppets labels en is een originele merkpop. Max is een heerlijk ondeugend mannetje, hij vindt zichzelf nogal stoer, maar is tegelijkertijd ook heel zacht en gevoelig. Max heeft een lichtbruine huid (zelfde kleur als Mo), bruine ogen en zwart piekhaar. Hij draagt een spijkerbroek met grijze knielappen, een groene trui met lange mouwen en een capuchon met een opdruk "cool dude", over zijn shirt draagt hij een denim bodywarmer met verticale stiksels en grijze sneakers zonder veters. Max heeft een handingang in zijn hoofd en twee ingangen in zijn handen waarmee hij zowel links- als rechtshandig bespeelbaar is. Met een vinger is ook de tong te bespelen. Hij is voornamelijk gemaakt voor bespeling door kinderen. Alle kledingstukken van Max kunnen uit, hij is dus helemaal uitkleedbaar. Specificaties: Grootte: 45 cm Kleur ogen: bruin Kleur haar: zwart Handingange- Grote handpoppen bewijzen in de huidige pedagogische situaties hun nut; ze overstijgen makkelijk het spel op zich door hun geweldige communicatieve eigenschappen. Kinderen houden van poppen. Via poppen kunnen ze hun eigen belevingswereld naar buiten brengen. Ze zien ook graag dat leerkrachten of begeleiders met poppen spelen. Daardoor kunnen ze nieuwe leerstof eigen maken, spreekvaardigheid en sociale vaardigheden oefenen, conflicten en grenzen spelenderwijs verleggen. Poppen worden door kinderen over het algemeen als veilig ervaren; ze identificeren zich gemakkelijk met poppen of uiten zich gemakkelijker om via de pop in contact treden met anderen en de wereld om hen heen. Deze grote poppen hebben het voordeel dat ze gemakkelijk bewegen en verschillende uitdrukkingen kunnen weergeven. Daardoor spreken ze de kinderen erg aan. De klaspop wordt een echte 'levende pop' !
Didactisch materiaal.
Keywords: Handpoppen