Handpop Amy. (Hamburg : Matthies)
Amy 45 cm Adviesprijs Living Puppets: €66,90 Amy is een licht gekleurd meisje met zwarte haren en bruine ogen. Ze draagt een gebloemd bloes, een blauwe overgooier, heeft gestreepte benen en draagt gele schoentjes. In haar uitstraling heeft ze wel iets van Greetje weg. Ze heeft een ingang in haar hoofd en twee ingangen in de handen waardoor ze zowel links- als rechtshandig te bespelen is. Amy haar overgooier kan uit. Ze is vooral geschikt voor bespeling door kinderen of volwassenen met niet al te grote handen. Specificaties: Grootte: 45 cm Kleur ogen: bruin Kleur haar: zwart Handingangen in: hoofd en handen Geschikt voor gebruik bij (leeftijd): 2 - 99 jar Zelf bespelen: 4 - 6 jaar Wasbaar: in wasmachine op max. 30 graden Bijzonderheden: haar overgooier kan uit - Grote handpoppen bewijzen in de huidige pedagogische situaties hun nut; ze overstijgen makkelijk het spel op zich door hun geweldige communicatieve eigenschappen. Kinderen houden van poppen. Via poppen kunnen ze hun eigen belevingswereld naar buiten brengen. Ze zien ook graag dat leerkrachten of begeleiders met poppen spelen. Daardoor kunnen ze nieuwe leerstof eigen maken, spreekvaardigheid en sociale vaardigheden oefenen, conflicten en grenzen spelenderwijs verleggen. Poppen worden door kinderen over het algemeen als veilig ervaren; ze identificeren zich gemakkelijk met poppen of uiten zich gemakkelijker om via de pop in contact treden met anderen en de wereld om hen heen. Deze grote poppen hebben het voordeel dat ze gemakkelijk bewegen en verschillende uitdrukkingen kunnen weergeven. Daardoor spreken ze de kinderen erg aan. De klaspop wordt een echte 'levende pop' !
Didactisch materiaal.
Keywords: Handpoppen