Dobbel je gesprek : DE coachtool om een inspirerend gesprek te voeren! (Amsterdam : Young talent coach, 2019)
Dit doosje bevat een handleiding, een zakje met 4 dobbelstenen en 24 kaartjes - Zoek jij een tool om op een creatieve manier in gesprek te gaan met jongeren? Wil jij ze laten reflecteren op hun eigen zelfbeeld of aan het denken zetten? De coachtool Dobbel Je Gesprek van Young Talent Coach helpt jou om op een inspirerende manier het gesprek aan te gaan! Dobbel je gesprek is een coachtool die wordt ingezet bij het voeren van coachgesprekken met jongeren. Door het gebruik van de tool worden de jongeren aan het denken gezet door ze te laten reflecteren op hun eigen zelfbeeld. Kortom een veelzijdige tool die de basis vormt voor een inspirerend gesprek. De tool kan op verschillende manieren worden ingezet. Afhankelijk van de gekozen methodiek wordt het aantal dobbelstenen bepaald. De dobbelstenen zijn bedoeld om het gesprek vorm te geven. Het lot bepaalt waar in het gesprek over gesproken wordt. De dobbelstenen kunnen worden gebruikt op alle leeftijden. Echter op jonge leeftijd (12 t/m 15) is het lastig voor de jongere om bij alle onderwerpen die op de dobbelstenen worden uitgebeeld iets te vertellen. Daarom zijn er ook kaartjes met dezelfde tekst als op de dobbelsteen toegevoegd. Op deze manier kan de jongere zelf het onderwerp van het gesprek kiezen. Ook kan er een combinatie van kaartjes en dobbelstenen worden gebruikt. De dobbelstenen Levensgebiedensteen Identiteitssteen Positieve-emotiessteen Negatieve-emotiessteen