Taalontwikkelingsstoornissen en het jonge kind (0-8 jaar) : signaleren, praktische handelingsadviezen en tips - Sanders, Bernadette, ....- (Leuven : LannooCampus, 2021)
Juist in die eerste zes jaren maken kinderen de grootste ontwikkeling door op het gebied van de taal. Het is de meest gevoelige periode om taal aan te leren. Dit boek gaat niet alleen over de basisschoolleerling met een taalontwikkelingsstoornis, maar ook over de eerste jaren voordat het kind deelneemt aan het basisonderwijs, namelijk de voorschoolse periode. Wanneer kinderen met problemen in de taalontwikkeling in deze periode niet gesignaleerd worden en niet de hulp krijgen die zij nodig hebben, dan is de prognose voor de toekomst met betrekking tot relaties, werk en school minder goed dan wanneer deze kinderen al vroeg gesignaleerd worden. Ernstige problemen in de taalontwikkeling heeft gevolgen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling, de psychosociale en cognitieve ontwikkeling en het functioneren in de maatschappij.