Weer aan de slag : anders omgaan met langdurige afwezigheid - Van Hoof, Elke, ....- (Tielt : Lannoo, 2018)
Dit werkboek is een hulpmiddel voor wie langdurig afwezig is van het werk en te maken heeft met een werkhervattingstraject. De eerste helft gaat vooral in op de (Belgische) wetgeving. Wanneer krijg je een ziekte-uitkering, wat gebeurt er verzekeringstechnisch en hoe ziet de re-integratie eruit? Maar ook: wie zijn er allemaal betrokken bij het proces en hoe communiceer je en met wie. Vanaf halverwege het boek is het ook goed bruikbaar voor Nederlandse situaties. Hier veel eenvoudige schrijfoefeningen met invulbladen in blauwe kaders. Deze zijn veelal gebaseerd op de ‘Broaden-and-Build'-theorie van Fredrickson. Deze theorie zegt dat positieve emoties zorgen voor een verbreed gedrag wat tot optimaal functioneren leidt. Er wordt ingegaan op het maken van een actieplan en voor leidinggevenden is er een hoofdstuk over wat te doen tijdens afwezigheid en bij terugkeer van de werknemer. Door het boek heen een ervaringsverhaal in blauw lettertype en tips en weetjes in blauwe kaders. Auteur is klinische psycholoog en gespecialiseerd in stress en burn-out problematiek. Inclusief bibliografie en noten. Positieve aanvulling op bestaande literatuur over werkhervatting en re-integratie, echter voornamelijk gericht op Belgische markt. © NBD Biblion
Werkboek voor re-integratie op de arbeidsmarkt.