Psychiatrie : een inleiding - Nevid, Jeffrey S., 1951- (Amsterdam : Pearson, 2021)
In 2008 verscheen de eerste Nederlandse editie van dit Amerikaanse leerboek voor psychiatrie. Het werd positief ontvangen en wordt al jaren gebruikt bij hbo- en wo-opleidingen in de geestelijke gezondheidszorg. De 9e editie verscheen in 2016 en nu is er een nauwelijks gewijzigde 10e uitgave. Er is iets meer aandacht voor de aspecten van digitalisering op ons leven. Verder blijft het een prima en uitvoerig (ondanks de ondertitel) op Amerikaanse leest geschoeid leerboek. De digitale leefomgeving met veel educatieve hulpmiddelen is makkelijk toegankelijk met e-mailadres en bijgeleverde code. Daarin is ook het hele boek digitaal beschikbaar en kunnen er aantekeningen en markeringen aangebracht worden. Heel veel toetsen, video's, casussen, overzichtstabellen en begrippen. Nieuw zijn verdiepingen om een stapje verder te gaan. Psychotherapie blijft wat onderbelicht. Ook voor zelfstudie. Milieuvriendelijk dundrukpapier. Met referenties, verklarende begrippenlijst en indices. © NBD Biblion