Leer stap voor stap programmeren en je eigen computergames maken - Vorderman, Carol, ....- (Tielt : Lannoo, 2020)
Maak zelf computergames met de programmeertalen Scratch en Python. Met stapsgewijze uitleg van enkele projecten, achtergrondinformatie en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar. - Programmeren is tegenwoordig niet meer voorbehouden voor de ‘nerds'. Tegenwoordig is het redelijk toegankelijk en ook in het onderwijs wordt er aandacht aan gegeven. Wie een stapje verder wil gaan, zal zeker plezier beleven aan dit overzichtelijke boek, dat uitpuilt van informatie, voorbeelden, oefeningen en stap-voor-stap-handleidingen. Er worden twee programma's in voorgesteld: Scratch en Python. Met deze programma's kan je zelf programmeren en bijvoorbeeld je eigen computerspelletjes maken. Dit klinkt nogal zwaar en hoog gegrepen, maar de auteur is er in geslaagd om alles uit te leggen zodat het echt toegankelijk is en je met wat basiskennis aan de slag kan en vooral resultaat kan halen.