Blindebeest : welk dier heb ik hier? - Akkerman, Tjitske, ....-; Ido Remi Weijers, ....- (Amsterdam : SWP, 2021)
Blindebeest. Welk dier heb ik hier? is een grappig en interactief boekje. Er valt veel te zien en het is spannend omdat de kinderen zelf mee kunnen raden. Aap mag beginnen. Hij krijgt een blinddoek voor en zoekt een van de andere dieren. De kinderen moeten helpen raden welk dier het is. Zou jij bijvoorbeeld de staart van een giraf herkennen? Op de volgende bladzijde zie je het hele dier. Aap, Olifant, Neushoorn, Giraf en Zebra hebben plezier in het spel. Maar pas op voor Tijger! En doet de kleine Mol ook mee? Via de levensechte illustraties van Ido Remi Weijers en het verhaal van Tjitske Akkerman leren kinderen spelenderwijs iets over de verschillende dieren en hun zintuiglijke vermogens, zoals de slechte ogen van Neushoorn of de goede oren van Zebra. Vanaf 3 jaar.
Keywords: Vriendschap