De paashaas op cadeautjestocht - Goethals, Mieke, ....- (Hasselt : Clavis, 2020)
De paashaas gaat op cadeautjestocht. Hij brengt overal lekkers naartoe: naar de aapjes in het oerwoud, de pinguins op de Zuidpool en een beertje in zijn grot. Kun jij alle eitjes en lekkernijen vinden? Groot zoekplatenboek met kleurrijke, gedetailleerde dwarsdoorsnedes waarin gezocht en geteld moeten worden. Vanaf ca. 4 jaar. - Morgen is het Pasen dus vertrekt de paashaas op cadeautjestocht. ‘s Nachts moet hij alle huizen bezoeken. De paashaas brengt lekkers naar het oerwoud, een iglo, een vijver, in een grot en diep in zee. Op al die plekken bezoekt hij verschillende dieren terwijl zij slapen. Vervolgens moet de lezer de chocoladecadeaus zien te vinden. In een kader op de dubbele pagina's staat wat er gezocht moet worden en hoeveel. Dat is best een opgave. Sommige cadeautjes zijn zo goed verstopt dat het echt goed zoeken is. De kleurrijke illustraties zijn aantrekkelijk maar ook druk, wat de zoektocht extra bemoeilijkt. De paashaas wordt steeds vergezeld door drie muisjes en een kip die op zoek is naar haar kuikens. Ook kun je op zoek naar vele verschillen op de pagina's voor- en nadat de paashaas een huis heeft bezocht. Groot formaat zoekboek waarin ontzettend veel te zien en te vergelijken is en dat met name rond Pasen zeker in behoefte zal voorzien. Op het kleurrijke omslag met in lentesfeer loopt de paashaas met een kruiwagen vol cadeaus. In dezelfde opzet verscheen eerder 'De Kerstman op cadeautjestocht'*. Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion
Keywords: Pasen