De kerstman op cadeautjestocht - Goethals, Mieke, ....- (Hasselt : Clavis, 2019)
In het Kersthuis wordt hard gewerkt door de Kerstman en de elf elfjes. Ze verzamelen alle cadeaus voor Louise, Sam, Anna, Billie en Mo. Kun jij alles vinden wat op hun verlanglijstjes staat? Groot zoekplatenboek met kleurrijke, gedetailleerde dwarsdoorsnedes van huizen, waarin voorwerpen gezocht en geteld moeten worden. Vanaf ca. 4 jaar. - De Kerstman brengt aan vijf kinderen cadeautjes met hulp van zijn elfjes en de arrenslee. Groot zoekplatenboek waarin, op elke dubbele bladzijde, een dwarsdoorsnede van een huis te zien is als bij een poppenhuis. Het begint met het huis waarin de Kerstman met zijn elfen woont en waarin hard gewerkt wordt. Daarna volgen de huizen van vijf kinderen, achtereenvolgens van Louise, Sam, Anna, Billie en Mo; er zijn steeds twee spreads per kind. Elk kind heeft een eigen verlanglijstje, dat in een kader is afgedrukt met bijbehorende tekeningen en een telelement. Deze voorwerpen moeten in de grote plaat worden gezocht, bv. 2 bellenblazers, 7 emmers, 8 reuzenkoeken. In de andere plaat staat een kader met alleen tekst, waarin kort iets wordt verteld over het betreffende kind. Deze tekst is af en toe op rijm en nogal belerend; door het aaneengeschreven, vrij kleine lettertype soms ook moeilijk te lezen, vooral de letters a en o. De (digitale) illustraties zijn paginavullend en zijn strak en kleurrijk, verre van natuurgetrouw. Bij de meisjes zijn de kleuren overwegend roze en rood, bij de jongens groen, blauw en bruin. Op de laatste spread is weer het 'Kersthuis' te zien. Zoekboeken zijn populair maar er zijn betere prentenboeken over Kerstmis. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Kerstmis