Armoede en sociale uitsluiting : Jaarboek 2021 - Coene, Jill, ....-; Ghys, Tuur, ....-; Hubeau, Bernard, 1953- (Antwerpen : UPA, 2021)
In deze 30ste editie van het Jaarboek Armoede en Sociale Uitsluiting werpen we een terugblik op 30 jaar armoedebestrijding. Hoe evolueerden de armoedecijfers? We nemen de toegang tot justitie, onderwijs en wonen onder de loep. Vervolgens zoeken we een antwoord op de vraag wat een structureel armoedebeleid is. Kan het recht daarbij van betekenis zijn? Het themadeel is dit jaar gewijd aan de coronapandemie en de link met armoede. Vervolgens laten we enkele middenveldorganisaties aan het woord vanuit hun expertise en bevindingen. In een laatste deel brengt het Jaarboek een overzicht van cijfers inzake armoede en sociale uitsluiting.
Keywords: Armoede; Samenleving; Welvaard