Ontwerpen voor zorg en welzijn - Van 't Veer, Job, ....-; Wouters, Eveline, 1958-; Veeger, Monica, ....-; Van der Lugt, Remko, ....- (Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2020)
Na zes jaar zoeken is dit boek tot stand gekomen. Een zoeken naar een ontwerp voor de (verre?) toekomst van zorgverlening en welzijn. Het boek wil een leidraad zijn voor studenten (hbo) en docenten en voor professionals in het domein van zorg en welzijn om dat nieuwe ontwerp te maken in innovatief praktijkonderzoek, aan de hand van een nieuwe denkwijze, design thinking, en werkend in fieldlabs, innovatiehubs ofwel ateliers. Het boek is een poging om op een andere manier naar probleemoplossing, analyse, organisatie en beleid te kijken. Het is een ontwerpschets, deels los van de huidige praktijk geschreven en dus zeer abstract, moeilijk en met veel Engelse terminologie. Een studie/leerboek met tabellen, voorbeelden en ervaringen. Voor een kleine specialistische doelgroep.
Keywords: gezondheidszorg; welzijnszorg