Botsen de beschavingen? : 20 jaar na 9/11 nog altijd het noorden kwijt. - De Wever, Bart, 1970-; Benhaddou, Khalid, ....-; Imbo, Lisbeth, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2021)
Twintig jaar na de terroristische aanslagen van 9/11 staat Botsen de beschavingen? stil bij de maatschappelijke polarisatie die sindsdien stevig escaleerde. Bart De Wever gaat samen met Khalid Benhaddou op zoek naar een antwoord op de vraag of beschavingen botsen. En als ze dan botsen, is er dan toch nog toekomstperspectief? De polarisatie tussen christendom en islam is een aanleiding en opstap om ook in andere domeinen te onderzoeken hoe gepolariseerd het publieke debat daar gevoerd wordt. De Wever en Benhaddou sparen geen heilige huisjes.
Keywords: maatschappijvisies; samenleving