Vijf minuten ambitie : pleidooien voor een beter werkend land - De Keyzer, Peter, ....- (Aalter : Ertsberg, 2021)
Dit land heeft geen nood aan vijf minuten politieke moed, wel aan vijf minuten ambitie. Tussen 2011 en 2021 schreef econoom Peter De Keyzer een tweewekelijkse column over de meest uiteenlopende onderwerpen voor zakenkrant De Tijd. Over migratie, onderwijs, internationale handel en ongelijkheid. Maar ook over subsidies, het beleid van de ECB, meritocratie en sociale media. Hij schreef de stukken eerst met de blik van hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis en vervolgens als ondernemer en mede-oprichter van strategisch communicatiebureau Growth Inc. De stukken waren vaak scherp, meestal kritisch, maar ze deelden allemaal dezelfde rode draad. Stuk voor stuk waren het pleidooien voor meer zelfredzaamheid, meer ondernemerschap, meer efficiëntie. Maar vooral: veel meer ambitie. Voor burgers, voor politiek, voor het land en voor Europa. Tien jaar lang hield Peter De Keyzer dit land en zijn burgers een spiegel voor en hield hij een gepassioneerd pleidooi voor meer ambitie. Het beste uit die tweehonderd columns is nu samengebracht.
Keywords: Samenleving; maatschappijkritiek