Over levensbeschouwelijke zorg : praktische informatie voor zorgverleners - huisvandemens Brussel (Brussel : Politeia, 2019)
Naast de medische zorg die gezondheidsinstellingen verschaffen, hebben patiënten vaak ook nood aan morele, existentiële en spirituele zorg. Dat type zorg is voor elk van de erkende levensbeschouwelijke instanties anders, wat voor veel onduidelijkheid zorgt. Patiënten of residenten weten niet tot wie ze zich kunnen wenden, en zorgverleners zitten ook met vragen. Met welke rituelen en aandachtspunten moet er rekening worden gehouden bij de verzorging, of bij een overlijden? Welke visie hebben patiënten op gezondheid en ziekte en op lijden en sterven vanuit hun levensbeschouwing? De hier verzamelde infofiches bieden een antwoord op deze vragen en laten de patiënt toe om een gelijkgestemd oor te vinden.
Keywords: Zorgverlening