Begrijpend lezen beter begrijpen : thematisch en functioneel oefenprogramma - Van Vreckem, Christel, ....-; Linsen, Barbara, ....-; Axters, Barbara, 1974- (Gent : Academia Press)
Begrijpend lezen is een sleutelvaardigheid voor het functioneren van kinderen op school en daarbuiten. Tegelijk loopt het verwerven van deze vaardigheid niet bij alle kinderen van een leien dakje. Toen in 2010 de VTBL, Vlaamse Test Begrijpend Lezen werd uitgegeven, kwam al vrij snel de vraag naar een oefenprogramma dat aansloot bij de VTBL. Dit pakket komt tegemoet aan deze behoefte van hulpverleners en leerkrachten. Het kwam tot stand na een grondige literatuurstudie en dankzij jarenlange praktijkervaring. De thema's spreken de leefwereld van de kinderen aan. Per thema is er een handleiding, werkbladen, leesmateriaal en soms wat extra materiaal in didactische spelvorm. Het pakket bevat een algemene handleiding om onmiddellijk aan de slag te kunnen.
Het pakket bevat een algemene inleiding. Per thema is er een handleiding, werkbladen, leesmateriaal en soms wat extra materiaal in didactische spelvorm.
Keywords: Didactisch materiaal ; begrijpend lezen; Lager onderwijs ; begrijpend lezen