Acceptance and commitment therapy bij kinderen en jongeren - Samsen, Monique, ....-; van der Grift, Hester, ....-; De Heus, Janneke, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2017)
Acceptatie en Commitment Therapie bij kinderen en jongeren is een dynamisch werkboek, waarbij alle elementen/vaardigheden voor psychologische flexibiliteit aanwezig zijn, maar waar de volgorde minder vast staat. Het werkboek wordt gebruikt als een soort kaartenbak met oefeningen die los gebruikt kunnen worden of als geheel: achter elkaar, door elkaar. Dit werkboek heeft als doel voldoende algemene theoretische ondersteuning te bieden voor onbekenden met de methodiek om het toe te kunnen passen. De uitgave is een aanvulling op bestaande boeken over de theorie en praktijk vanwege de theoretische koppeling van ACT met kinderen en jongeren; de oefeningen en metaforen die worden gebruikt, zijn aangepast op de belevingswereld en ontwikkelingsniveau van kinderen en jongeren. Vanwege de grote verzameling van oefeningen en metaforen, gepresenteerd als "kaartenbak' in dit werkboek, zijn onbekenden met ACT eerder geneigd de methodiek toe te passen.
Keywords: Methodiek ; ATC; Psychotherapie ; gedragstherapie