Goed omringd : it takes a village to raise a child : en wat met de betweterige grootouder, veeleisende trainer en autoritaire leerkracht? - Geerinck, Lynn, ....-; Singh, Binu, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2021)
Als ouder willen we het beste voor ons kind. We investeren massaal in tijd, energie, geduld en liefde. En toch zijn er vanaf de eerste dag onvermijdelijk ook andere hoofdrolspelers in het leven van ons kind, die ons niet per se volgen in onze opvoedingsstijl. Hoe pak je dat nu aan? Hoe spreek je de trainer aan op zijn aanpak waar je kind onzeker van wordt? Wat doe je met het ongevraagde advies van anderen dat je uit evenwicht brengt? Wat zeg je wel of niet op een oudercontact? Of tegen een grootouder? En vooral: hoe omring je je gezin met de juiste mensen? Op deze vragen gaat auteur Lynn Geerinck uitgebreid in. Ze ging te rade bij experten zoals ex-kinderrechtencommissaris en huidig directeur van het Agentschap Opgroeien Bruno Vanobbergen, psychotherapeut Ju?rgen Peeters en historica Noëmi Willemen. Daarnaast sprak Geerinck ook met gezinnen en merkt dat verschillende ouders worstelen met het vinden van een goed netwerk, maar ook met creatieve oplossingen voor de dag komen. Een must read voor elke ouder
Keywords: Opgroeien; Opvoeding