Tien klimaatacties die werken : Het einde is nabij - Boussemaere, Pieter, ....- (Antwerpen : Davidsfonds Uitgeverij, 2018)
Dit handboek richt zich op de acties die consumenten kunnen ondernemen om de klimaatopwarming te lijf te gaan. Het gaat in op acties in het privéleven, maar ook op acties naar overheden en bedrijven. De auteur, docent geschiedenis en klimaat in België, gebruikt heldere taal. Sterk punt is de tastbaarheid en haalbaarheid van de beschreven acties. De argumenten zijn wetenschappelijk onderbouwd, zonder dat de tekst daardoor loodzwaar is geworden. Je kunt altijd nog de uitgebreide noten en literatuurlijst raadplegen. Het is geïllustreerd met tabellen, grafieken en (een beetje flauwe) cartoons. In de overvloed aan boeken over dit onderwerp is dit vooral een praktisch getint boek. Geschikt voor mensen met goede bedoelingen, die verlegen zitten om daar concreet vorm aan te geven.
Keywords: Duurzame energie; Klimaatveranderingen; Milieu