Pretopia : 33 inspirerende toekomstscenario's voor duurzame ondernemers - Vandist, Stefaan, ....- (Leuven : LannooCampus, 2021)
Slechts 3% van ons aardoppervlak is ingenomen door steden. Maar toch wordt 85% van het wereldwijde BNP, 75% van de consumptie van grondstoffen, 50% van het wereldwijde afval en 80% van de broeikasgassen in de bebouwde omgeving gerealiseerd. Steden herbergen de grootste uitdagingen, maar bieden ook de oplossingen om een toekomstbestendige samenleving te creëren. In toont Stefaan Vandist hoe die stedelijke samenleving eruit kan zien met toekomstbeelden die recht uit zijn praktijk komen en voorbeelden uit binnen- en buitenland
Keywords: Duurzame ontwikkeling; Ethisch ondernemen