Programmeren met Python : voor dummies - Meuller, John Paul, ....- (Amersfoort : BBNC Uitgevers, 2017)
Python is een populaire programmeertaal die het belangrijke voordeel heeft dat hiermee geprogrammeerde apps op alle populaire besturingssystemen gebruikt kunnen worden. Dat kan ook met Java of Perl, maar Python is eenvoudiger, beknopter, heeft verbeterde variabelen en kent kortere ontwikkelingstijden. In deel 1 van dit boek installeert de lezer Python op zijn eigen besturingssysteem en leest hij benodigde informatie over Python. In deel 2 worden aan de hand van een cursus de basisbeginselen van Python aangeleerd. In deel 3 gaat het verder met wat meer geavanceerde functies die vaak nodig zijn bij het programmeren. Dit boek bevat veel schermafbeeldingen in zwart-wit (soms moeilijk leesbaar) en kaders met voorbeelden van programmeercode. Na het boek te hebben doorgenomen is de lezer in staat eenvoudige apps te maken. Dit is een beginnersboek voor programmeren met Python. Door verdere cursussen en ermee aan de slag te gaan moet het niveau verhoogd worden.
Keywords: Programmeren; Python