Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt : rust vinden in een drukke wereld. - Sunim, Haemin, ....-; Lee, Youngcheol, ....- (Amsterdam : Boekerij, 2017)
De Koreaanse boeddhistische monnik sunim beschrijft verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf. De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.
The things you can see only when you slow down : how to be calm in a busy world
Keywords: Zenboeddhisme; mindfulness