De nieuwe zijderoute : China op het economische strijdpad. - Holslag, Jonathan, 1981- (Antwerpen : Horizon, 2019)
Jonathan Holslag is onder meer docent internationale politiek aan de Vrije Universiteit te Brussel en heeft zich gespecialiseerd in de economie en samenleving van China. Aan de hand van literatuurstudies, analyses van economische handelingen van China en op basis van praktijkcasussen wordt de lezer meegenomen in de alsmaar dominantere positie van China op het wereldtoneel. Op zowel politiek als economisch vlak is China met een ongekende opmars bezig, die langzamerhand de balans van comparatieve voordelen doet omslaan. In alle toekomstscenario's zijn deze thema's leidend en China heeft er alles voor over om de Westerse mogendheden de pas af te snijden als het gaat om investeringen in het Westen waarbij de Chinese producten de norm zijn. Deze 'Nieuwe Zijderoute' zal China in staat stellen het wereldtoneel te veroveren, tenzij het Westen een uniforme Chinastrategie opstelt die tegengas zal bieden aan de ongebreidelde expansiedrift van China. Het boek is voorzien van enkele tabellen en figuren en besluit met een register en eindnoten met literatuurverwijzingen.
The silk road trap : how China's trade ambitions challenge Europe
Keywords: China en Europa; Economie