Altijd koers : wielerverhalen uit het corona jaar. - Zonneveld, Thijs, ....- (Amsterdam : Inside, 2021)
Het wielerjaar 2020 was bijzonder. De eerste voorjaarskoersen werden nog verreden, maar daarna legde corona alles stil. Tot er in de zomer werd besloten om alle afgelaste en nog te rijden wedstrijden samen te ballen van augustus tot november. Wielerjournalist Thijs Zonneveld (1980) beschreef voor het Algemeen Dagblad het wielrennen van 2020 in columns en interviews met renners, zoals Dumoulin, Kelderman, Groenewegen en Roglic. Al deze verhalen zijn gebundeld in een paperback met een somber zwart en geel omslag. Met bravoure en enig cynisme wijst de auteur op de misstanden in de wielersport. Vaak terecht, maar soms over de top. De UCI (Internationale wielerunie) moet het regelmatig ontgelden. Tegelijk steekt Zonneveld zijn liefde voor de wielersport niet onder stoelen of banken. Slordig is het te veel voorkomen van ontbrekende woorden en slecht lopende zinnen. Een goede eindredactie was zeker op zijn plaats geweest. Naast journalist is Thijs Zonneveld ook analist bij Studio Sport. In 2017 werd hij met zijn boek ‘Thomas Dekker : mijn gevecht' genomineerd voor de NS-publieksprijs.
Keywords: Wielrennen