IJsland : Reykjavík, Geysir, Mývatn. - Meesters, Ger, ....- (Den Haag : Uitgeverij ANWB, 2018)
De ANWB Extra gidsen hebben een nieuwe cover én een modernere opmaak gekregen waarbij de 15 hoogtepunten als hoofdonderdeel behouden zijn gebleven maar nu als een kompas grafisch worden weergegeven. Elk hoogtepunt, voor IJsland o.a. de Gouden Cirkel, de meest bereden route van het land die langs enkele van de beroemdste bezienswaardigheden zoals Gljúfrasteinn (de woning van de overleden schrijver Halldór Laxness) en het geiserveld Gysir voert, het land van Egils saga, de vulkaan Eyjafjallajökull en het vogelparadijs Mývatn wordt beschreven met daarbij een klein kaartje dat verwijst naar de grote uitneembare kaart. Naast de hoogtepunten ook een kleine kennismaking; aandacht voor geschiedenis, IJsland in cijfers, bekende IJslanders en suggesties voor overnachtingen, eten en drinken, winkelen en uitgaan. Als laatste een toeristische woordenlijst en een register. De gids is ruim voorzien van kleurenfoto's. Ben je op zoek naar een andere trekpleister dan een van de beschreven hoogtepunten, dan moet je het register raadplegen. De meerwaarde zit hem vooral in de kaarten en plattegronden, de (goed bruikbare) uitvouwbare kaart achterin en de kadertjes met extra informatie tussen de teksten door.
Keywords: Ijsland; rijsgids