Op de loop : Bashir Abdi. - Vervaet, Peter, ....- (Gent : Peter Vervaet, 2021)
Op de loop is het ongelooflijke relaas van de atleet Bashir Abdi. Hij ontvlucht de burgeroorlog in Somalië en raakt in het oplaaiende geweld gescheiden van zijn moeder. Na vele omzwervingen komt hij op dertienjarige leeftijd in België aan. Daar bouwt hij, met vallenen opstaan, een nieuw leven op.
Keywords: Atletiek; migratie