Klare taal - Vandenbempt, Peter, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2021)
Al meer dan 20 jaar spreekt Peter Vandenbempt over voetbal op radio en televisie, niemand vertoont daarbij meer passie en meer kennis van zaken dan hij. Al 15 jaar schrijft hij ook over voetbal: vlijmscherp en kritisch als het moet, bewonderend en zalvend als het kan, nooit een blad voor de mond, maar vooral nooit bezijden de feiten. De voetbalreporter van VRT en Eleven Sports kijkt terug op die 15 jaar en stelt vast dat er soms niets veranderd is (de Beneliga is nog altijd maar een idee, makelaars strijken nog altijd onnodig veel geld op), dat sommige voetballers groter zijn geworden dan ze destijds lieten uitschijnen (Romelu Lukaku op kop) en dat sommige destijds ronkende voetbalnamen nu al bijna vergeten zijn (Logan Bailly, Yassine El Ghanassy). Voetbalgeschiedenis met annotatie. Topjournalistiek in klare taal