Het pluisbloemeffect : hoe ehtiek in de zorg aanstekelijk werkt - Denier, Yvonne, ....- (Leuven : Lannoo Campus, 2021)
Ethische bezieling, aanspreekbaarheid en zelfs verontwaardiging werken als pluisbloemen blazen: zaadjes uitstrooien, voor kruisbestuiving gaan en mensen meetrekken, hen aansporen om op een andere manier naar situaties te kijken. De kunst is om die drive ook effectief en aanstekelijk bepalend te laten zijn voor ons denken en handelen van alledag. Het pluisbloemeffect gaat over ethiek in de zorg, over ethisch gedreven hulpverlening, over bezielde mensen en waardegedreven zorgorganisaties. Aan de hand van concrete getuigenissen, treffende voorbeelden en een stevige dosis gezond verstand biedt het een eigenzinnige inkijk in de kerndimensies van een ethisch inspirerende zorgcultuur.