Fosfo, het bange monster - Leue, Dimitri, 1974-; Van Onderbergen, Margo, ....- (Averbode : Uitgeverij Averbode, 2021)
Fosfo kan niet slapen. Het monstertje denkt dat er een mensenkind onder zijn bed ligt. Hij kijkt voorzichtig. Het is zo donker onder zijn bed… Ziet hij daar de ogen van een kind? Dit prentenboek met lichtgevende inkt helpt je kind om zijn of haar angst voor monsters en het donker te overwinnen. Het verhaal werd geschreven door Dimitri Leue. Kinderpsycholoog Klaar Hammenecker licht toe hoe je angst voor het donker bij kleuters kan aanpakken.
Het boek is gedrukt met lichtgevende inkt zodat het ook in het donker naverteld kan worden door middel van de lichtgevende elementen.
Keywords: Slapen; Bang zijn