Wonderwout. - Lamers, Bart, ....- (Noorderwijk : Willems, 2021)
Toen Wout van Aert op die verdomde zomerdag in 2019 in Pau met een vreselijke wonde aan het rechterdijbeen op het kokende asfalt lag, krompen vele supportersharten ineen. Spatte de droom van een veelbelovende wielercarrière hier uit elkaar? Twee opeenvolgende zware operaties en een moeizame revalidatie voorspelden niet veel goeds. Maar het bleek gelukkig de aanloop naar twee fenomenale seizoenen waarin de Kempenaar ons keer op keer verbaasde en uitgroeide tot de veelzijdigste renner ter wereld, thuis op alle terreinen. Van in het slijk van Lille tot op het maanlandschap van de Mont Ventoux: we laten in dit boek Wouts wonderjaren als in een roes voorbijtrekken. We gingen met chirurg Toon Claes terug naar de spannende uren aan de operatietafel, volgden Wouts comeback en zijn verbluffende successen op de voet en doken in de unieke Lilse wielercultuur waar hij een exponent van is. We raadpleegden specialisten en streekgenoten als Erwin Vervecken, Paul Herygers en Rik Van Looy en registreerden hoe Wout van Aert in de Franse wielerharten zit. Dit boek leest als één lange sprint van Wout.
Keywords: Wielrennen