Dierenrechten - Verdonk, Dirk-Jan, ....- (Amsterdam : AUP, 2016)
Mensen houden van dieren: als gezelschap, om te vertroetelen en om naar te kijken. Maar tevens eten we dieren op, gebruiken we dieren om geld mee te verdienen zetten we dieren in bij werk. Mag dat allemaal zomaar? Of hebben dieren ook rechten? Welke verantwoordelijkheid dragen mensen voor het welzijn van dieren? In dit Elementaire Deeltje gaat Dirk-Jan Verdonk in op heden, verleden en toekomst van de morele positie die aan dieren wordt toegekend in theologie, filosofie, wetenschap, recht en beleid. Dierenrechten biedt daarmee een veelomvattende en prikkelende inleiding op een zeer actuele maar tevens eeuwenoude kwestie.
Keywords: Recht ; dierenrechten