Honderd uur nacht - Woltz, Anna, 1966- (Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2019)
Honderdduizend steden bestaan er op de wereld. En ik ben gevlucht naar de stad die over twee dagen wordt getroffen door een orkaan. De veertienjarige Emilia ontdekt iets vreselijks over haar vader. Zonder dat iemand het weet, vliegt ze in haar eentje naar New York. Maar het appartement dat ze via internet huurde, bestaat niet. En er komt een verwoestende orkaan op de stad af. Samen met twee Amerikaanse jongens en een heldhaftig klein meisje bereidt Emilia zich voor op de storm van haar leven.
Prijs: KJV (Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen) 12-14 jaar 2016
Prijs: Kleine Cervantes 2016
Prijs: Nienke van Hichtumprijs 2015
Keywords: Leesboeken; vanaf 12 - 14 jaar; Stormen ; overleven