De stuntelende mens : een klein onderzoek naar wat we zijn - Van Thienen, Greet, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2021)
In De stuntelende mens voert Greet Van Thienen een klein onderzoek langsheen onze angsten, hoop, fabricagefouten en illusies. Want de oude filosofische vraag naar wat ons menselijk maakt, moeten we steeds weer in de tijd gooien. Haar persoonlijke zoektocht verloopt via filosofen, schrijvers, eigen ervaringen en fascinaties. Hoe gaan we om met de vreselijke oncontroleerbaarheid van de dingen? Waarom verlangen we naar onsterfelijkheid? Is het lichaam uit de tijd? Dit boek wordt mee aangedreven door het besef dat alles het waard is om opnieuw bekeken te worden. Greet Van Thienen is radiomaker bij Klara. Ze presenteert de filosofische podcast Kant, en Klaar! waarin ze met denkers als Martha Nussbaum en Susan Neiman praatte. Ze is gefascineerd door hoe filosofische vragen nieuw licht kunnen werpen op een complexe werkelijkheid, door literatuur, reizen en ontmoetingen, en alles menselijks. Ze publiceerde eerder een reisjournaal uit India (Thee met Himalaya) en schreef samen met Jeanne Devos een boek over haar leven en werk in India (In naam van alle kinderen).
Keywords: Filosofie