The artist's way - Cameron, Julia, ....- (Amsterdam : Lev., 2020)
De mens is doorgaans geblokkeerd in zijn creativiteit; daar gaat de auteur van dit boek in elk geval van uit. Wat zij geschreven heeft, is een twaalfweekse cursus om de creativiteit in jezelf terug te vinden en los te maken. De twee basisingrediënten hierbij zijn de 'ochtendpagina's' (een dagelijks bij te houden dagboek) en de 'kunstenaarsafspraakjes' (het inplannen van tijd voor jezelf en je creatieve uitingen). Het boek gaat over veel meer dan alleen je creativiteit (her)vinden. Het is een verhaal van bewustwording en autogene training, verpakt in stimulerende hoofdstukken vol met aanzet tot zelfonderzoek en gelardeerd met – bijna op elke pagina – spreuken en gezegdes van bekende mensen uit heden en verleden. Geen gemakkelijke kost en zeker niet geschikt om achter elkaar uit te lezen, maar dat is ook niet de opzet van dit boek. Met een nawoord, vragen en antwoorden, een handleiding, twee bijlagen, een leeslijst en een register. Jubileumuitgave vanwege het 25 jarig bestaan van dit boek.
Jubileumuitgave ter gelegenheid van vijfentwintig jaar The artist's way
The artist's way : a spiritual path to higher creativity
Keywords: Creativiteit ; Levenskunst