Leerboek human resource management - Kampermann, Albert, ....-; Kluytmans, Frits, 1948-; Van den Bosch, Sanne, ....- (Groningen : Noordhoff, 2021)
Deze herziene editie is ontwikkeld vanwege de grote veranderingen en de strategische positie die HRM zich verworven heeft in organisaties. Na de inleiding behandelt deel één het plannen, stromen en matchen van personeel met extra aandacht voor onboarding. Deel twee gaat over het motiveren en sturen van personeel, waarin het hoofdstuk over performancemanagement een grote update heeft gekregen. Deel drie gaat over het ontwikkelen van medewerkers, met nieuwe hoofdstukken over competentiemanagement en vitaliteitsmanagement en het boek sluit af met een deel over data-analyse: toekomstige uitdagingen voor HRM. Bevat een samenvatting per hoofdstuk en een online studiehulp. Beide redacteurs zijn werkzaam op het vakgebied op de open universiteit. Bevat vele bijdragen van auteurs met ervaring in het vakgebied. Het boek is duidelijk gestructureerd met praktische voorbeelden en overzichtelijke modellen. Zowel nuttig voor studenten HRM als ook voor andere geïnteresseerden. Het boek sluit goed aan op de huidige HRM-praktijk en geeft een mooi totaaloverzicht.
Keywords: Personeelsbeleid